Search
Close this search box.

راهنمای خرید ویدئو پروژکتور

راهنمای خرید ویدئو پروژکتور

اگر در بازار ویدئو پروژکتور تازه وارد هستید ، طیف گسترده ای از محصولات و ویژگی ها ممکن است شما را گیج کنند. ما این راهنمای خرید را برای کمک به شما در جهت انتخاب ویدئو پروژکتور مناسب ایجاد کرده ایم. در ابتدا به آشنایی با اصطلاحات و مشخصات استفاده شده در بازار شروع خواهیم کرد. سپس ، نگاه دقیق تری به انواع خاصی از ویدئو پروژکتورها ، هزینه های خرید و نگهداری آنها می پردازیم.

مشخصه های اصلی راهنمای خرید ویدئو پروژکتور

نسبت تصویر ، میزان هندسی بودن تصویر.
رزولوشن ، تعداد پیکسل های مورد استفاده برای ایجاد یک تصویر.
روشنایی ، میزان نوری است که چشم شما از تصویر درک می کند.
کنتراست ، تفاوت بین قسمتهای روشن و تاریک تصویر.

اولین مشخصه در راهنمای خرید ویدئو پروژکتور ما نسبت ابعاد است که ممکن است با آن آشنا باشید. نسبت های معمول شامل 4:3 و 16:9 است. وقتی نسبت ابعادی را انتخاب می کنید ، نوع ویدیویی را که می خواهید تماشا کنید در نظر بگیرید. اگرچه می توانید ویدئو را با نسبت ابعاد بزرگتر روی یک پروژکتور با نسبت ابعاد کوچکتر مشاهده کنید. اما با کوچک شدن تصویر ، کیفیت ویدئو را از دست خواهید داد. موارد زیر برخی از نسبت های معمول صفحه نمایش رایانه ها و فیلم ها می باشد.

4:3 یا 1.33 – اندازه استاندارد برای بسیاری از نمایش دهنده های فعلی و قدیمی است.
16:9 یا 1.78 – صفحه عریض ، از جمله مانیتورهای عریض می باشد.

راهنمای خرید ویدئو پروژکتور

انتخاب رزولوشن ویدئو پروژکتور

دومین مشخصه اصلی در راهنمای خرید ویدئو پروژکتور ما وضوح تصویر است. در مورد صفحه های رایانه ، این وضوح با استفاده از تعداد پیکسل های افقی و عمودی که تصویر را ایجاد می کنند ، مانند 1280 در 720 بیان می شود. بنابراین ، هنگام خرید یک ویدیو پروژکتور برای استفاده با رایانه ، می توانید از وضوح به عنوان راهنما خرید خود استفاده کنید. دقیقا مانند همان مقیاسی که در هنگام خرید نمایشگرهای رایانه در نظر می گیرید.

هنگام اضافه کردن یک ویدئو پروژکتور به سینمای خانگی ، باید وضوح تصویر را با دقت بیشتری بررسی کنید. هنگامی که از میزان کیفیت تصاویر محتوای ویدیوی خود مطلع شدید ، سپس آن را در انتخاب پروژکتور خود لحاظ کنید. برای دستیابی به بهترین کیفیت ، باید اطمینان حاصل کنید که تعداد پیکسل های پروژکتور ، حداقل به اندازه ویدیو های شما باشد. به عنوان مثال ، یک پروژکتور WideXGA (WXGA ،1280*768) برای پخش فیلم ها با کیفیت 720P عالی است. و یک پروژکتور با کیفیت بالا (HD ، 1920*1080) برای دیسک های Blu-ray و 1080HDTV بسیار مناسب می باشد.

اگرچه این شرایط برای داشتن سینمای خانگی بسیار حرفه ای است ، اما می توانید ویدیو با وضوح بالاتر را در پروژکتورها با وضوح پایین تر نیز مشاهده کنید. اگر چنین کاری را انجام دادید ، انتظار داشته باشید که کیفیت تصویر در حد اندازه پروژکتور شما باشد. همچنین می توانید محتوا با وضوح پایین را در پروژکتورها با وضوح بالاتر نیز مشاهده کنید. در این حالت ، انتظار داشته باشید که تصویر شما کوچکتر باشد یا هنگام کشش تصویر ، کیفیت پایین تری داشته باشید.

راهنمای خرید ویدئو پروژکتور

روشنایی و کنتراست در ویدئو پروژکتورها

وقتی در حال خرید یک ویدئو پروژکتور هستید ، مشخصات روشنایی و کنتراست محصول را حتما مشاهده کنید. میزان روشنایی معمولاً با لومن اندازه گیری می شود ، که یک واحد استاندارد برای اندازه گیری روشنایی نور است. هرچه تعداد لومن بیشتر باشد ، نور دستگاه شما قوی تر است. کنتراست در نسبت روشن ترین سفید به عمیق ترین سیاه اندازه گیری می شود. هرچه اختلاف بین اعداد در نسبت بیشتر باشد ، کیفیت تصویر بهتر خواهد بود.

تولید کنندگان ویدئو پروژکتور مقادیر روشنایی و کنتراست را برای کمک به شما در خرید همیشه برروی دستگاه ذکر می کنند. با این حال ، هنگام مقایسه دو پروژکتور در کنار هم ، این مقادیر می تواند گمراه کننده باشد. این به دلیل عوامل دیگری است که هنگام اندازه گیری روشنایی و کنتراست مورد توجه قرار نمی گیرند.

این عوامل دیگر شامل ویژگی های تقویت کننده تصویر پروژکتور ، محل و نحوه نصب پروژکتور می باشد. از آنجا که میزان روشنایی و کنتراست به تنهایی می توانند در خرید مجذوب کننده باشند ، حتماً پروژکتورهای ویدئویی را با توجه به محیطی که در آن قرار است استفاده و نصب شود مقایسه کنید.

نسبت و وضوح تصویر باید از فاکتورهای اساسی در خرید شما باشند. مهم است که کجا می خواهید ویدیو پروژکتور جدید خود را نصب کنید. روشنایی و کنتراست بر اساس مکان و نحوه تنظیم پروژکتور می توانند تغییر کنند. روشنایی برای محیط های بزرگ مانند اتاق کنفرانس یا سالن سخنرانی از اهمیت بیشتری برخوردار است. و کنتراست در تنظیمات سینمای خانگی کوچک از اهمیت بیشتری برخوردار است.

راهنمای خرید پروژکتور

هزینه راه اندازی و نگهداری ویدئو پروژکتور

هزینه راه اندازی یک ویدئو پروژکتور به نحوه برنامه ریزی شما برای استفاده از آن بستگی دارد. برای اکثر پروژکتورها ، شما به مکانی مناسب برای نصب پروژکتور نیاز خواهید داشت. می توانید پروژکتور را روی میز قرار دهید یا می توانید با استفاده از انواع پایه های دیواری و سقفی آن را به سقف یا دیوار نصب کنید.

هزینه راه اندازی دیگر آن پرده نمایش است. برای این منظور می توانید از دیوار هم استفاده کنید. با این حال ، برای نتیجه بهتر ، باید یک پرده نمایش اختصاصی خریداری کنید. این کار بین 100 تا 200 دلار برای صفحه های جمع شونده با مکانیزم کششی دستی هزینه بر است. صفحه های اتوماتیک که با لمس یک دکمه یا سوئیچ پایین می آیند ، بسته به اندازه و ویژگی های آنها ممکن است از چند صد دلار تا چندین هزار دلار قیمت داشته باشند.

اصلی ترین قطعه مصرفی در ویدیو پروژکتور

حتما مطمئن شوید صفحه انتخابی شما با پروژکتور شما سازگار است. بیشترین هزینه نگهداری ویدئو پروژکتورها تعویض لامپ است. عمر پروژکتورهای LCD و DLP بین 2000 تا 4000 ساعت خواهد بود. این لزوماً به معنای خاموش شدن کامل لامپ نیست. در عوض ، این بدان معناست که لامپ تقریباً به نیمی از روشنایی اصلی خود می رسد و باعث می شود کیفیت تصویر کاهش یابد. قیمت لامپ های ویدئو پروژکتور بین 200 تا 400 دلار است.

روش هایی برای پایین آوردن هزینه های تعویض لامپ وجود دارد. تمیز کردن منظم گرد و غبار از پروژکتور و استفاده مناسب از آن به حداکثر رساندن عمر لامپ کمک می کند. اما این امر موجب هزینه دوم برای ویدئو پروژکتور می شود که آن هم فیلتر است. بسیاری از پروژکتورها فیلترهایی دارند که گرد و غبار و بقایای کشیده شده توسط فن خنک کننده را می گیرند. شما باید مرتباً این فیلترها را تعویض کرده و به هزینه های نگهداری کلی خود بیفزایید.

راهنمای خرید پروژکتور

پروژکتورهای ویدئویی HD

ویدئو پروژکتور با کیفیت بالا (HD) دارای نسبت ابعاد 16:9 (1.78) یا بالاتر است و با وضوح 1920 در 1080 یا بالاتر کار می کند. بسیاری از ویدئو پروژکتورها از فیلم HD پشتیبانی می کنند. اما فقط آنهایی که دارای رزولوشن حداقل 1920 در 1080 هستند ، با کیفیت واقعی HD می توانند پخش کنند. برای اتصال منبع ویدیو به پروژکتور باید از یک کابل HDMI به طول کافی استفاده کنید. حتی اگر پروژکتور از کابل های ویدیویی مانند VGA و DVI یا سایر کابل ها پشتیبانی می کند ، برای داشتن بهترین کیفیت در سطح 1080p یا 1080i ، حتما از HDMI استفاده کنید.

ویدئو پروژکتورهای HD طیف قیمتی گسترده ای دارند که از حدود 200 دلار تا 6500 دلار قیمت دارند. قابل توجه ترین عامل در افزایش قیمت ، نسبت کنتراست آنها است. در ارزان ترین مدل ها نسبت کنتراست 600:1 است در حالی که در مدل های گران قیمت 50،000:1 می باشد.

هزینه راه اندازی و نگهداری برای یک ویدئو پروژکتور HD مشابه هزینه های بدون قابلیت HD خواهد بود. هزینه های این مدل دستگاه ها شامل خرید پرده نمایش و اقلام نصب است. برای تعمیر و نگهداری ، شامل تعویض لامپ و فیلتر است. یک هزینه اضافی دیگر وجود دارد که کابل HDMI است. قیمت کابل های HDMI معمولاً بیش از انواع VGA ، کامپوننت و سایر انواع کابل ویدئویی است.

راهنمای خرید پروژکتور

ویدئو پروژکتورهای 3 بعدی

اگر به دنبال تهیه ویدئو پروژکتور 3 بعدی هستید ، گزینه های زیادی برای انتخاب دارید. آنچه دستگاه های 3D را متفاوت می کند این است که آنها می توانند بیشتر ویدئوهای شما را به صورت سه بعدی پخش کنند. برای تماشای تصاویر آن ها باید از عینک های 3 بعدی استفاده کنید که همراه پروژکتور است. از زمان نگارش این مقاله ، قیمت پروژکتورهای 3D از 850 تا 6500 دلار است. اما برخی مدل های ارزان قیمت حدود 300 دلار نیز وجود دارند. مهم نیست که کدام مدل را انتخاب می کنید ، هزینه تعمیر و نگهداری پروژکتور سه بعدی بالاتر است.

هزینه راه اندازی یک سینمای سه بعدی در خانه چقدر می شود؟

۱- پرده و سازوکارهای نصب ، این موارد مانند سایر انواع پروژکتورهای ویدیویی می باشد.

۲- عینک های 3 بعدی اضافی و جایگزین ،  بیشتر پروژکتورهای 3 بعدی شامل دو جفت عینک هستند. هزینه تهیه برای هر جفت بین 80 تا 150 دلار است. نوع عینک شما به پروژکتور خاص شما بستگی دارد.

۳- کارت گرافیک 3 بعدی ، اگر از یک پروژکتور 3 بعدی با رایانه استفاده می کنید ، به رایانه با قابلیت پخش فیلم 3 بعدی احتیاج دارید. کارت های NVIDIA GeForce هزینه ای بین 75 تا 750 دلار دارند ، کارت های رده بالاتر برای گیمینگ توصیه می شوند.

۴- کابل ها ، اگر کابل HDMI ندارید که توانایی حمل سیگنال های دیجیتال HDMI 1.4 را داشته باشد ، باید یک کابل جدید خریداری کنید. و مطمئن باشید که برای ارتباط مستقیم بین منبع ویدئو و پروژکتور به اندازه کافی بلند باشد.

۵- باتری ، علاوه بر باتری برای کنترل از راه دور ، ممکن است هر یک از عینک ها نیاز به باتری داشته باشند. دلیل این امر این است که بسیاری از ویدئو پروژکتورهای 3 بعدی به فناوری عینک اعتماد می کنند تا پروژکتور بهتر کار کند و تصویری بهتر تشکیل دهد. اگرچه بیشتر باتری عینک ها قابلیت شارژ دارد.

راهنمای خرید پروژکتور

پروژکتورهای ویدئویی قابل حمل

بسیاری از ویدئو پروژکتورهای امروزه به اندازه کافی کوچک و سبک هستند که به راحتی از مکانی به مکان دیگر جابجا شوند ، حتی اگر به عنوان قابل حمل شناخته نشوند. اگر پروژکتور خود را معمولا جابجا می کنید ، احتمالاً بدنبال چیزی هستید که این معیارها را داشته باشد:

سبک وزن باشد.
در یک کیف مناسب جای بگیرد.
به اندازه کافی محکم برای تحمل ضربه های جزئی در هنگام حمل و نقل باشد.
به اندازه کافی روشنایی داشته باشد.

امروزه ، اندازه و وزن ویدئو پروژکتورهای قابل حمل متفاوت است. بنابراین به جستجوی دستگاهی باشید که حمل آن راحت است. به دنبال سطح روشنایی بالا باشید. اگر انتظار دارید از پروژکتور در اتاق هایی با نور زیاد مانند اتاقهای کنفرانس یا سالنهای سخنرانی استفاده کنید ، بهتر است روشنایی را حتما در نظر بگیرید.

نتیجه نهایی

مهم نیست که از کدام ویدئو پروژکتور استفاده می کنید ، اجازه ندهید مشخصات بالاتر یا قیمت بالاتر باعث شود که شما تصور کنید محصول بهتری خریداری می کنید. نظرات مثبت و منفی هر پروژکتور را مطالعه کنید. شاید تعجب کنید که برخی مارک های ارزان قیمت و کمتر شناخته شده ویدئو پروژکتور های کاملاً مناسب تری تولید می کنند. از طریق این مقاله و راهنمای خرید ویدئو پروژکتور ، ما مشخصات و ویژگی های اصلی ویدئو پروژکتورها و مواردی را که باید هنگام انتخاب و خرید در نظر بگیرید بررسی کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خرید ویدئو پروژکتور ، می توانید از تیم پشتیبان SJIT  استفاده کنید.

بیشتر بخوانید :

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
نمایش همه نظرات

بیشتر بخوانید :