Search
Close this search box.

تلویزیون یا مانیتور کدام برای بازی کردن و گیمینگ بهتر است؟

تلویزیون یا مانیتور برای بازی

بیشتر کاربران تمایل دارند تلویزیون ها را برای کنسول های خانگی خود مانند Xbox One و PS4 استفاده کنند. تا از ویژگی ها و کیفیت منحصر به فرد بازی های کامپیوتری در این نمایشگر های بزرگ ، نهایت لذت را ببرند. تلویزیون و مانیتور هم مزایا و هم معایبی دارند. برای بیشتر این سوال پیش می آید که تلویزیون یا مانیتور کدام برای بازی کردن و گیمینگ بهتر است؟ این همان چیزی است که می خواهیم در این مقاله در مورد آن صحبت کنیم.

تلویزیون و مانیتور اشتراکات و مشخصات فنی مشابه زیادی با یکدیگر دارند. و هر دو تنها برای نمایش اطلاعات و تصاویر برای ما استفاده می شوند. برخی از کاربران فکر می کنند تلویزیون برای بازی کردن بهتر از مانیتور است. اما برخی دیگر ممکن است مانیتور را برای بازی کردن بهتر از تلویزیون بدانند. بنابراین محتوای زیر تلویزیون و مانیتور را برای بازی و گیم مقایسه می کند. پس برای اینکه بدانید تلویزیون یا مانیتور کدام برای بازی کردن و گیمینگ بهتر است ادامه مطلب را دنبال کنید.

تلویزیون یا مانیتور برای گیمینگ و بازی؟ ۵ تفاوت مهم

اگرچه تلویزیون ها از بسیاری جنبه ها به مانیتور ها شباهت دارند ، اما تفاوت های زیادی بین آنها وجود دارد. از جمله اندازه صفحه نمایش ، زمان پاسخگویی ، تاخیر ورودی ، نرخ تازه سازی ، همگام سازی تطبیقی ​​و کیفیت تصویر و پشتیبانی از HDR. در این مقاله بر اساس این ویژگی ها ، مانیتور و تلویزیون را برای گیمینگ با یکدیگر مقایسه می کنیم.

تلویزیون یا مانیتور برای گیمینگ

۱- اندازه صفحه نمایش

اندازه صفحه نمایش یکی از بارزترین تفاوت هایی است که بین این دو دستگاه وجود دارد. و بیشتر مردم هنگام بررسی تلویزیون با مانیتور بیشتر به این ویژگی توجه می کنند و حتی تنها همین موضوع را عامل اصلی انتخاب خود قرار می دهند. به طور کلی اندازه مانیتورهای جدید از 21 تا 32 اینچ است (دامنه بین 24 تا 27 اینچ محبوب ترین ابعاد بین کاربران است). اما اندازه تلویزیون های امروزه به طور کلی از 32 تا 65 اینچ است. به عبارت دیگر ، مانیتور ها همیشه از تلویزیون ها کوچکتر هستند. اما این موضوع مطلق نخواهد بود ؛ و تلویزیون و مانیتورهای کوچکتر و بزرگتری از این ابعاد نیز وجود دارند.

برنده اندازه صفحه نمایش = تلویزیون

زمان پاسخ دهی

۲- زمان پاسخ دهی

زمان پاسخ دهی به زمان پاسخ پیکسل ها اشاره دارد. که زمان و سرعت تغییر رنگ پیکسل از سیاه به سفید یا از یک سایه خاکستری به سایه روشن چقدر می باشد. هرچه زمان پاسخ دهی سریعتر باشد ، تجارب دید صحنه ها بهتر خواهد بود. زمان پاسخ دهی با میلی ثانیه اندازه گیری می شود. به طور متوسط زمان پاسخ دهی ​​مانیتور های پنل IPS حدود 5 میلی ثانیه است. در حالی که تلویزیون های پنل IPS حدود 15 میلی ثانیه است. اگر می خواهید از تلویزیون به عنوان مانیتور برای بازی و گیم های خود استفاده کنید. این موضوع را حتما در نظر بگیرید که زمان پاسخ دهی کندتری دارد و در صحنه های سریع با طیف رنگی زیاد از مانیتورها ضعیف تر عمل می کند. البته ممکن است هنگام بازی کردن این موضوع خیلی به وضوح دیده نشود. اما اگر گیمر حساسی هستید این موضوع را حتما در نظر بگیرید.

برنده زمان پاسخ دهی = مانیتور

تلویزیون یا مانیتور برای بازی

۳- تأخیر در ورودی

تأخیر ورودی به زمان مورد نیاز برای دریافت سیگنال توسط نمایشگر می باشد تا سرانجام پردازش شود و روی صفحه نمایش داده شود. فیلترهای گسترده ای در تلویزیون برای بهبود کیفیت تصویر ، کاهش نویز و افزایش لذت تماشا استفاده می شوند. این اقدامات به زمان اضافی نیاز دارند که درنهایت منجر به تاخیر در ورودی می شوند. به طور کلی ، تاخیر ورودی تلویزیون ها بسیار بیشتر از مانیتورها است. اما اگر می خواهید از تلویزیون خود برای بازی ها و گیم ها استفاده کنید حتما باید بررسی کنید که آیا تلویزیون شما حالت پردازش تصویر تحت عنوان ” گیمینگ ” را دارد یا خیر. زیرا در این حالت تاخیر ورودی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. از این جنبه بازهم مانیتور انتخاب بهتری نسبت به تلویزیون می باشد. اما هنوز هنگام بحث در مورد اینکه تلویزیون یا مانیتور کدام برای بازی کردن و گیمینگ بهتر است باید فاکتور های دیگری هم در نظر گرفت.

برنده تاخیر در ورودی = مانیتور

نرخ تازه سازی

۴- نرخ تازه سازی یا Refresh Rate

نرخ تازه سازی به میزان تغییراتی که در صفحه نمایش باید در هر ثانیه رخ دهد گفته می شود. نرخ تازه سازی یک نمایشگر خوب می تواند تا 360 هرتز باشد ، که می تواند بهترین و روانترین تصاویر را برای شما به ارمغان بیاورد. میزان تازه سازی تلویزیون ها به 60 هرتز تا 120 هرتز محدود می شود. اگرچه گفته می شود برخی از تلویزیون ها محتوای 60 فریم در ثانیه را به 120 فریم در ثانیه تبدیل می کنند! که در واقع فریم های جعلی هستند و بر روی کیفیت تصاویر و بازی ها بسیار تأثیر می گذارند. برخی از مانیتورهای گیمینگ فناوری همگام سازی تطبیقی یا نرخ تازه سازی متغیر را ارائه می دهند. (مانند NVIDIA G-SYNC و AMD FreeSync) ، که به بهبود روان تر شدن تصاویر کمک می کنند.

برنده نرخ تازه سازی = مانیتور

تلویزیون یا مانیتور برای بازی

۵- کیفیت تصویر و HDR

کیفیت تصویر تلویزیون های جدید به طور کلی 1080p یا 4K است. در حالی که وضوح و کیفیت تصویر برخی از مانیتور ها 1440p و 4K می باشد.(البته نسخه های گران قیمت از این وضوح تصویر پشتیبانی می کنند). HDR به محدوده دینامیکی بالا (High Dynamic Range) گفته می شود که می تواند کیفیت تصویر درخشان و زنده تری را برای کاربران فراهم و ارائه کند. در حال حاضر بیشتر تلویزیون های سطح بالا از 4K و HDR پشتیبانی می کنند. اما مانیتور های HDR تازه شروع به کار کرده اند و هنوز نسخه های زیادی از آن ها به بازار روانه نشده است. به طور کلی بیشتر محتوای HDR را کنسول های بازی تولید می کنند و بیشتر رایانه ها فعلا به همان کیفیت 4k اعتنا می کنند.

برنده کیفیت تصویر = مانیتور

برنده HDR = تلویزیون

بیشتر بخوانید :

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
نمایش همه نظرات

بیشتر بخوانید :